Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

150.000$ έβγαλε η οικογένεια του 7χρονου με το video “David after Dentist”


Ήταν Ιανουάριος του 2009, όταν ο μικρός David, 7 χρονών τότε, βγήκε από το οδοντιατρείο και καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του πατέρα του, ρωτώντας χαρακτηριστικά: “Is… is this real life?

Ο πατέρας του δεν άργησε να βγάλει την κάμερα και να αρχίσει να τον μαγνητοσκοπεί. Σήμερα, οι οικογένεια DeVores ρωτάνε την ίδια ερώτηση στον εαυτό τους, αφού έκτοτε έχουν κερδίσει κοντά στις 150.000$ όταν ανέβηκε το video αυτό στο YouTube.

“Περίπου 100.000$ έσοδα έχουν έρθει απευθείας από το YouTube και τα υπόλοιπα από τα προϊόντα σχετικά με τον David τα οποία διαθέταμε μέσω ειδικής ιστοσελίδας”

αναφέρει σήμερα ο πατέρας του David DeVore.


Ενώ θεωρείται πως δεν ήταν ιδιαίτερος ο τίτλος του video “David After Dentist“, η οικογένεια έκανε την καινοτομία να μετατρέψει ένα video σε μία μηχανή παραγωγής χρήματος.

Αρχικά το video προοριζόταν να διαμοιραστεί μεταξύ φίλων και συγγενών. Όμως η επιλογή του YouTube επέτρεπε μόνο τον διαμοιρασμό μεταξύ 25 ατόμων. Έτσι αντί για την επιλογή αυτή, ο πατέρας του David, επέλεξε τον κοινό διαμοιρασμό με όλους τους χρήστες του YouTube.

Αυτή η μικρή διαφορά, που έκανε το video διαθέσιμο για προβολή από όλους τους χρήστες του διαδικτύου, άλλαξε τη ζωή της οικογένειας.

Μέσα σε 4 μόλις ημέρες, το video “David after Dentist“, συγκέντρωσε πάνω από 3.000.000 views στο YouTube και ο μικρός David έγινε μια διασημότητα του διαδικτύου. Ο πατέρας του παραιτήθηκε από την δουλειά του στην Florida και η οικογένεια άρχισε να προωθεί το video και διάφορα αξεσουάρ που σχετίζοταν με αυτό, μέσω ειδική ιστοσελίδας.

Πρόσφατα, μάλιστα, αποκάλυψαν ότι έχουν υπογράψει ένα συμβόλαιο για την διάθεση και παραγωγή από οδοντιατρικές ποδιές και αναζητούν κι άλλες συνεργασίες για οδοντιατρικά προϊόντα στο μέλλον.

” Θα ήμασταν υπερ του δέοντος χαρούμενοι αν η Crest ή η Colgate επιθυμούσαν να διαφημιστούν στην ιστοσελίδα μας “

αναφέρει ο πατέρας του μικρού David.

Ο 9χρονος πλέον David προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, παρά την επιτυχία του video στο διαδίκτυο. Αφού τελείωσε την τρίτη δημοτικού κάνει το καλοκαιρινό του διάλειμμα και κάνει μαθήματα κιθάρας.

” Δεν τον ενδιαφέρει να γίνει τηλεοπτικός αστέρας. Έχει άλλα πράγματα να τον ενδιαφέρουν.”

λέει ο πατέρας του.

Έχουν δωρήσει περίπου 7.000$ στην εκκλησία, στο σχολείο του David, και στον οδοντίατρο τους.

Το video ακόμα και σήμερα, υπολογίζεται πως έχει περίπου 100.000 -- 125.000 views την ημέρα και συνολικά πάνω από 60.000.000 views.

Δείτε το βίντεο εδώ.



Πηγή: www.sfgate.com