Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ο φύλακας άγγελος της ειναι το σκυλάκι της


Η Σίρλεϊ, μια σκυλίτσα με την ικανότητα να ανιχνεύει την υπογλυκαιμία, εμποδίζει την 9χρονη Ρεβέκα να πέσει σε κόμμα, καθώς της φέρνει εγκαίρως την ένεση για τον διαβήτη!

Η Σίρλει είναι ένα από τα οκτώ σκυλιά που μπορούν να ανιχνεύουν την υπογλυκαιμία και να προειδοποιούν την οικογένεια ότι η μικρή Ρεβέκκα κινδυνεύει άμεσα.

Όπως λέει η μητέρα του κοριτσιού, η 39χρονη Κλερ, 'Η Σίρλει όποτε οσμίζεται την υπογλυκαιμία πάει κατευθείαν στο φαρμακείο του σπιτιού και φέρνει γρήγορα την απαραίτητη ένεση' προσθέτοντας ότι χάρη στην έγκαιρη προειδοποίηση της Σίρλει η Ρεβέκκα έχει γλιτώσει πολλές φορές από μια επικείμενη κρίση αφού η Σίρλει είναι άγρυπνος φρουρός δίπλα στο κοριτσάκι.

Οι σκύλοι πάντα χρησιμοποιούνταν για να βοηθάνε τους ανθρώπους όπως είναι οι κωφοί και οι τυφλοί αλλά η ικανότητά τους να ανιχνεύουν μια αρρώστια στους ανθρώπους πρωτοαναφέρθηκε το 2004 στο British Medical Journal, όταν παρατηρήθηκε ότι η όσφρησή τους είναι ικανή να ανιχνεύσει ίχνη καρκίνου στα ούρα.

Από τότε, ερευνώνται οι τρόποι που μπορούν περαιτέρω να μας βοηθήσουν οι τετράποδοι φίλοι μας. Μάλιστα όπως λένε όλοι οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν με σκοπό να βοηθήσουν τα διαβητικά αφεντικά τους.



Πηγή: stakarfia.blogspot.com