Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Καρκίνος του μαστού: Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης στο Σύνταγμα


Στις μέρες μας, 1 στις 10 γυναίκες θα προσβληθεί κάποια στιγμή από καρκίνο του στήθους στην πορεία της ζωής της. Ο αριθμός αυτός δεν είναι αναστρέψιμος προς το παρόν. Ωστόσο, αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο αριθμός των γυναικών που ενημερώνονται, για να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Για αυτό τον λόγο, η εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους», με τη συμβολή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Αττικό Μετρό Εταιρεία- Λειτουργίας Α.Μ.Ε.Λ Α.Ε, θα υλοποιήσει το μεγαλύτερο «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» στη διάρκεια της 9χρονης δράσης της, με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στήθους.

Έτσι, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα του Σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα, από τις 8.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ εξειδικευμένοι ιατροί από το νοσοκομείο «Μεταξά», σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, θα εξετάσουν τις γυναίκες που θα προσέλθουν, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και θα τις ενημερώσουν σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας.


Όλες οι γυναίκες μπορούν να διαθέσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους και να επισκεφθούν το «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» της Εκστρατείας Στόχου. Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Μην ξεχνάτε: 9 στους 10 όγκους δεν είναι κακοήθεις!


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο press conference.


Προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας, της μουσικής, της τηλεόρασης, της ιατρικής, των επιχειρήσεων, της πολιτικής θα είναι οι λαμπεροί προσκεκλημένοι της εκδήλωσης. Σημαντική η παρουσία της Βίκυς Καγιά, χρόνια σύμμαχος στην εν λόγω προσπάθεια.


Πηγή: Zoogla.gr