Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ο άνθρωπος που το σαγόνι του συνεχίζει να μεγαλώνει!


Ο κινέζος Chang Du

είναι ένας φτωχός και πολύ ταλαιπωρημένος άνθρωπος, ο οποίος έχει να βγει από το σπίτι του πέντε χρόνια, εξαιτίας της δυσμορφίας του σαγονιού του. Ο Chang Du ζει σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Luoyang στην πιο πυκνοκατοικημένη...επαρχία της Κίνας Henan.

Στην αρχή είπε ότι παρατήρησε ένα χτύπημα στο σαγόνι, του, αλλά δεν αποκλείεται να υπήρχε εκεί και κάποιο σπυράκι που μολύνθηκε. Ο Chang Du πήγε στον γιατρό, αλλά η φαρμακευτική αγωγή που πήρε δεν τον βοήθησε καθόλου. Αντίθετα η κατάστασή του επιδεινώθηκε και καθημερινά βλέπει το σαγόνι του να μεγαλώνει.

Ο 47χρονος κινέζος, είναι σαφές ότι υποφέρει από μία πολύ σπάνια και μυστηριώδη ασθένεια.Το σαγόνι του είναι τόσο διογκωμένο που δεν μπορεί ούτε να ανοιγοκλείσει το στόμα του. Η σίτιση γι΄αυτόν είναι σκέτο μαρτύριο.Υποφέρει για να φάει και για να πιεί! Ο Chang Du δεν βγαίνει από το σπίτι του για να μην τρομάζει τον κόσμο.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Luoyang είπαν ότι ο Chang Du πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης κάτω γνάθου, η οποία κοστίζει 50.000 γιουάν, περίπου 5.300 ευρώ. Όμως ο Chang Du είναι πολύ φτωχός και είναι αναγκασμένος να ζει με αυτό το βασανιστικό πρόβλημα. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη.


Πηγή: stakarfia.blogspot.com