Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Φέρνουν στην Ελλάδα μόνιμο Επίτροπο για την οικονομία;

117 χρόνια μετά τη χρεωκοπία του 1893 και την τοποθέτηση του Βρετανού Εδουάρδου Λω στη θέση του Επιτρόπου της Ελληνικής Οικονομίας, η χώρα βρίσκεται για δεύτερη φορά στην σύγχρονη ιστορία της αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να αποκτήσει στο άμεσο μέλλον ξένο τοποτηρητή για τα οικονομικά της.


Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά το ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που έχει ως πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ότι «μας φέρνουν μόνιμο επίτροπο», πιθανότατα το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο,  αφού «δεν βγαίνει ο λογαριασμός...».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Κομισιόν και το ΔΝΤ πρόκειται να στείλουν στην Ελλάδα μόνιμο επίτροπο για να παρακολουθεί την πορεία του μνημονίου και να επιβάλλει τα όποια νέα απαραίτητα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Στο πρωτοσέλιδο αλλά και στις εσωτερικές σελίδες συνδέεται αυτή η αποκάλυψη με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την περαίωση, τον ΦΠΑ και την περικοπή στις επενδύσεις, που χαρακτηρίζονται ως «κινήσεις πανικού», ενώ επισημαίνεται ότι υπάρχουν σε εξέλιξη μυστικές διαπραγματεύσεις για παράταση του μνημονίου παρά τη διάψευση.




Πηγή: www.madata.gr