Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Η σύζυγος, η ερωμένη και το επίδομα των εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων!

Εναν µήνα εγκλωβισµένοι συµπληρώνουν αύριο οι 33 µεταλλωρύχοι στη Χιλή και παρότι φαίνεται να τα καταφέρνουν µια χαρά εκεί κάτω, δεν µπορεί να πει κανείς το ίδιο για την κατάσταση που επικρατεί στην επιφάνεια. Σύζυγοι και ερωµένες συνωστίζονται στην περιοχή και έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση διεκδικώντας τα επιδόµατα της κυβέρνησης για τις οικογένειες των εγκλωβισµένων.

Τουλάχιστον πέντε σύζυγοι αναγκάστηκαν να έρθουν πρόσωπο µε πρόσωπο µε ερωµένες των ανδρών τους την ύπαρξη των οποίων δεν γνώριζαν. Ενας µεταλλωρύχος µάλιστα διεκδικείται από τέσσερις γυναίκες: την πρώτη σύζυγό του από την οποία δεν πήρε ποτέ διαζύγιο, τη γυναίκα µε την οποία συζεί, τη µητέρα ενός παιδιού που απέκτησε πριν από χρόνια και µία γυναίκα η οποία ισχυρίζεται πως είναι η τωρινή του φιλενάδα.

Όλες βρέθηκαν στο ίδιο σηµείο και άνδρες των σωστικών συνεργείων επενέβησαν να τις χωρίσουν καθώς ήρθαν στα χέρια, διεκδικώντας το επίδοµα που δίνει η κυβέρνηση στην οικογένεια κάθε εγκλωβισµένου. Η Μάρτα, σύζυγος του Γιόνι Μπάριος, ενός από τους τρεις αρχηγούς της οµάδας, προσευχόταν για εκείνον όταν άκουσε µια άλλη γυναίκα ονόµατι Σουζάνα να φωνάζει το όνοµά του. Καθώς κινήθηκαν απειλητικά η µία κατά της άλλης, οι πιο ψύχραιµοι φρόντισαν να τις αποµακρύνουν.

Οι 33 άνδρες, στα έγκατα της Γης, δεν έχουν ενηµερωθεί για αυτές τις εξελίξεις και παρότι αρκετοί εµφάνισαν πόνους στα δόντια και δερµατικές µολύνσεις, για τις οποίες τους αποστέλλονται φάρµακα, δεν χάνουν το κουράγιο ούτε το χιούµορ τους.

Μάλιστα χρησιµοποιούν την ίδια «οβίδα» από την οποία παραλαµβάνουν τρόφιµα και φάρµακα για να στέλνουν κάθε ηµέρα στην επιφάνεια «το σόκιν ανέκδοτο της ηµέρας». Ο υπουργός Υγείας, όταν ρωτήθηκε από τους δηµοσιογράφους, προτίµησε να τους δείξει το χαρτί που έστειλαν παρά να τους πει το ανέκδοτο.

Χθες πάντως οι µεταλλωρύχοι παρέλαβαν και ροζάρια ευλογηµένα από τον Πάπα. Εφτιαξαν επίσης έναν πρόχειρο θάλαµο για να έχουν ιδιωτικές συζητήσεις µε τους συγγενείς τους. Τα σωστικά συνεργεία έχουν σκάψει σε 41 µέτρα βάθος, µόλις το 5% δηλαδή της συνολικής απόστασης και εξετάζουν και άλλους τρόπους για να τους απελευθερώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.


Πηγή: www.tanea.gr