Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα βήμα πριν την διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ


Μετά την άκαρπη πρωϊνή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής.

Η συνεδρίαση της Γραμματείας κατέληξε σε αδιέξοδο καθώς οι δύο πλευρές έμειναν ανυποχώρητες στις θέσεις τους. Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος και οι Νάντια Βαλαβάνη, Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας. Στο τραπέζι τέθηκε και ο όνομα του Π. Λαφαζάνη για την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Αττικής κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό από τον ίδιο. Οι εξελίξεις αυτές φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα βήμα πριν από τη διάλυση. Ουσιαστικά το μόνο που απομένει είναι ποιός θα αναλάβει την ευθύνη της ανακοίνωσης της διάλυσης του συμμετοχικού σχήματος.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ στη μακρά και έντονη συνεδρίαση που είχε χθες ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την τελική πρόταση που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου.

Παράλληλα, ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο βουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης άσκησε κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο λέγοντας ότι «ο Αλέκος Αλαβάνος μετάνιωσε για την αποχώρησή του και προσπάθησε να επιβάλει εκβιαστικά την επιστροφή του. Επέλεξε μια πολιτική μετωπικής αντιπαράθεσης».

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος της Αριστεράς περνά «οδυνηρές ώρες».Πηγή: www.theinsider.gr