Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ναρκωτικά αρχεια mp3


Κι’ όμως έτσι ισχυρίζεται η εταιρεία πίσω από το i-doser που πουλάει mp3 και προγράμματα παραγωγής ηχητικών σημάτων που επηρρεάζουν όπως λέει τα εγκεφαλικά κύμματα (brainwaves). Οσο περίεργο και αν ακούγεται υπάρχουν πλέον οργανώσεις γονέων στην αμερική που προσπαθούν να βρουν τρόπο να διακοπεί η μετάδοση των αρχείων ή να αποκλειστεί η χρήση τους καθώς αποτελούν γι’ αυτούς επιδημία πλέον παρά μόδα.
Νεαροί ηλικίας 15 ετών συνήθως κατεβάζουν τους ήχους από το internet ή το iTunes, ξαπλώνουν με ακουστικά και κλειστά τα μάτια «χαλαρώνουν» ακούγοντας ένα μονότονο βουητό που ισχυρίζεται ότι…

επηρρεάζει το μυαλό του ανθρώπου. Οι φοβισμένοι γονείς θεωρούν τα συγκεκριμένα mp3 είδος «ναρκωτικών».


Η ιστορία των i-dosers όπως ονομάζεται δεν είναι νέα αλλά έχει τις ρίζες της σε μια ανακάλυψη του 1839 σχετικά με τα εγκεφαλικά κύμματα ενώ τα πρώτα επιστημονικά άρθρα στο Scientific American άρχισαν να εμφανίζονται το 1975. Μάλιστα αρκετοί αθλητές είχαν πειραμετιστεί τη συγκεκριμένη δεκαετία με συστήματα παραγωγής τέτοιων ήχων και αντίστοιχες «θεραπείες» που θα βελτίωναν τα αποτελέσματά τους. Η εταιρεία i-doser βέβαια εκμεταλλεύεται το γεγονός και πουλάει τους ήχους ως «ναρκωτικά» ενώ αποκαλεί «dealers» όσους θέλουν να διαδώσουν τα προϊόντα της.