Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

News247.gr Κόσμος Ειδήσεις Χάρισε ζωή, επέτρεψε το θάνατο


Πνίγονταν και τα δύο της παιδιά, ηλικίας δύο και 16 ετών, όταν το αυτοκίνητό της βυθίστηκε στο νερό ενός καναλιού. Προλάβαινε να σώσει μόνον το ένα. Και το έκανε. Η τραγωδία, γράφτηκε στο βιβλίο της ζωής μίας 39χρονης μητέρας στη Βρετανία.

Είναι εφιαλτικό, το μεγαλύτερο δίλημμα που μπορεί να ζήσει ένας γονιός. Ποια από τα δυο σου παιδιά να σώσεις από βέβαιο πνιγμό;

Αυτό το τραγικό δίλημμα αντιμετώπισε στις 19 του περασμένου Αυγούστου η Βρετανίδα Ρέιτσελ Εντουαρντς ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της έχοντας μέσα τα δύο παιδιά της, την Ιζαμπέλα, δύο ετών, και τον 16χρονο Τζακ.

Το αυτοκίνητο της έπεσε σε ένα κανάλι βάθους 10 μέτρων και άρχισε να βυθίζεται. Η 39χρονη Ρέιτσελ, που είναι έγκυος στον έκτο μήνα στο τρίτο της παιδί, κατάφερε με όση δύναμη είχε να βγάλει από το αυτοκίνητο τη μικρή της κόρη και να την οδηγήσει στην όχθη του καναλιού.

Η μητέρα έπρεπε να επιλέξει να ανέβει στην όχθη με την Ιζαμπέλα ή να γυρίσει πίσω για να σώσει και τον γιο της;

Ενστικτωδώς και έπειτα από αρκετή ώρα αποφάσισε να ανέβει στην όχθη με τη δίχρονη Ιζαμπέλα αφήνοντας πίσω τον Τζάκ ο οποίος πνίγηκε παγιδευμένος μέσα στο αυτοκίνητο.

Η Εντουαρντς και τα 2 της αγγελούδια βρισκόταν σε διακοπές στο Λίνκολνσιρ όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε λακκούβα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει στο κανάλι.

Η σοκαρισμένη μητέρα θυμάται "Πήρα βαθιά ανάσα και περίμενα να σταματήσει να βυθίζεται. Ένιωθα ότι το αυτοκίνητο να αναποδογυρίζει. Το παράθυρό μου ήταν ανοιχτό και έτσι κατάφερα να βγω έξω και να φθάσω στην επιφάνεια. Προσπάθησα να γυρίσω πίσω για τον γιο μου αλλά ήξερα ότι, αν άφηνα την Ιζαμπέλα, τότε δεν θα μπορούσα να γυρίσω πίσω…" .

Όταν συνέβη το μοιραίο η μητέρα τράβηξε μαζί της την Ιζαμπέλα , που ήταν δεμένη στο πίσω κάθισμα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν και άλλα δυο παιδιά, φίλοι του γιου της τα οποία κατάφεραν να γλυτώσουν και αυτά από πνιγμό. Ο άτυχος 16χρονος είχε κλείσει το παράθυρό του. Αυτό στάθηκε μοιραίο γιατί ο μικρός δεν πρόλαβε να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω.


Πηγή: www.news247.gr