Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Επιπλέον κονδύλι για τα νοσοκομειακά χρέη ζητεί ο κ. Λοβέρδος


Επιπλέον κονδύλι 30 εκατομμυρίων ευρώ, για τα χρέη των νοσοκομείων, ζήτησε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας.

Με το ποσό αυτό, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος θέλει να κλείσει ένα πρόσφατο 'μέτωπο', το οποίο άνοιξαν τις τελευταίες μέρες οι προμηθευτές αναλώσιμου υλικού (ΠΑΣΥΠΙΕ).

Οι προμηθευτές σταμάτησαν να προμηθεύουν με υλικό τα νοσοκομεία 'Ευαγγελισμός', 'Αττικόν' και Κρατικό Νίκαιας, καθώς υπήρξε 'εμπλοκή' με την εξόφληση των οφειλόμενων για το 2009.Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε, πάντως, ότι τα τρία νοσοκομεία προμηθεύονται ομαλά υγειονομικό υλικό και καλούνται οι προμηθευτές να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, όπως πράττει και η πολιτεία.

Διόγκωση

Για ανεξέλεγκτες διαστάσεις του νοσοκομειακού χρέους, έκανε λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας της ΝΔ κ. Μάριος Σαλμάς, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη στο νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός'.

Ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι η ρύθμιση των χρεών, που είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι, δεν υλοποιείταιστο 95% και πως το τελευταίο 11μηνο οι προμήθειες των νοσοκομείων ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έγιναν εξωσυμβατικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, 3.500 διαγωνισμοί βρίσκονται στον αέρα, ενώ τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, από τον Οκτώβριο μέχρι και τέλος του Αυγούστου, άγγιξαν τα 2,2 δισ. ευρώ.

Το πρώτο οκτάμηνο του 2010 – είπε – οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς προμηθευτές έφτασαν το 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ.



Πηγή: www.iatronet.gr