Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δικαίωση 60 χρόνια μετά

Ο Άλφρεντ Κίνσεϊ υπήρξε ο άνθρωπος ο οποίος έφερε τη συντηρητική αμερικάνικη κοινωνία μπροστά στον καθρέφτη. Καθηγητής και ερευνητής, προχώρησε στην κατάρτιση της περίφημης έκθεσης η οποία αποκάλυπτε πολλά για τις σεξουαλικές συνήθειες των συμπατριωτών του. Για το έργο του, μπήκε στο στόχαστρο της επιτροπής Μακάρθι και πέθανε ξεχασμένος.




Έπρεπε να περάσουν 60 συναπτά έτη για να αποδειχθεί πως οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει πια πολλά ταμπού και είναι μία χώρα αρκετά πλέον απελευθερωμένη στον τομέα του σεξ.

Ενδεικτικό παράδειγμα ότι οι γυναίκες άνω των 50 φτάνουν πιο εύκολα σε οργασμό με έναν ευκαιριακό εραστή παρά με το σύντροφό τους.

Τα στοιχεία έρχονται από την έρευνα που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Κίνσεϊ στην Ιντιάνα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Πολιτείας και σε δείγμα 5.865 ατόμων ηλικίας 14 - 94 ετών.

Η εικόνα που φανερώνεται καταρρίπτει εντελώς την εντύπωση που ίσως υπάρχει για τις ΗΠΑ για μία κοινωνία πουριτανική και άκρως συντηρητική.

- 85% των ανδρών έχουν κάνει στοματικό σεξ και 80% των γυναικών

- 40% και των δύο φύλων έχουν κάνει πρωκτικό σεξ, ηλικίας 25 έως 59 ετών οι άνδρες και 20 έως 49 ετών οι γυναίκες.

- 7% των ανδρών δηλώνουν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι και 8% λεσβίες

- 13% των ανδρών πάνω από 40 παραδέχεται πως έχει κάνει στοματικό σεξ με άλλους άνδρες και 14% των γυναικών άνω των 30 με γυναίκες

Ίσως όλα αυτά τα στοιχεία να σοκάρουν κάποιους το επόμενο όμως είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικό καθώς αποδεικνύει πως σε αυτή την αχανή χώρα οι καμπάνιες για την ασφαλή ερωτική ζωή δεν πάνε στο βρόντο κατά τη γνωστή ρήση.

Το 79% των νέων 14 - 17 ετών χρησιμοποιούν προφυλακτικό όταν μόνο ένα 25% των ενηλίκων κάνουν κάτι αντίστοιχο.

Οι Αμερικανοί κάνουν σεξ με 41 διαφορετικούς τρόπους οι οποίοι όμως επί της ουσίας είναι απλώς οι τέσσερις βασικοί τρόποι ικανοποίησης, αυνανισμός, στοματικό, κολπικό και πρωκτικό με τις πρωκτικές επαφές να έχουν διπλασιαστεί, παρά το ότι σε κάποιες πολιτείες είναι... παράνομες.

Ο οργασμός της γυναίκας

Δυστυχώς για τις γυναίκες, είναι γεγονός το οποίο αποδεικνύεται μέσα από την έρευνα, πως κουράζονται μέχρι να φτάσουν στην κορύφωση, ότι και αν ισχυρίζονται οι σύντροφοί τους.

Το 85% των ανδρών λένε πως φέρνουν σε οργασμο τη σύντροφό τους όμως το 64% των γυναικών λέει πως αυτό δεν ισχύει.

Ποιος ήταν ο Κίνσει

Καθηγητής εντομολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα ο ίδιος δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο "Η σεξουαλική συμπεριφορά των ανδρών", το 1948. Το βιβλίο είχε βασιστεί σε πολύμηνη έρευνα του Κίνσεϊ και των συνεργατών του, με χρηματοδότηση του ιδρύματος Ροκφέλερ, έρευνα που περιλάμβανε συνεντεύξεις από 5.300 άνδρες από κάθε γωνιά των ΗΠΑ. 

Κατέγραψε μεταξύ άλλων, ότι ένας στους δέκα Αμερικανούς είναι ομοφυλόφιλος, το 70% κάνει σεξ με πόρνες, το 35%-45% διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις και ένα 17% των κατοίκων αγροτικών περιοχών κάνει σεξ με ζώα.

Ήταν επίσης ένας προοδευτικός φιλελεύθερος, ο οποίος παρακινήθηκε από τη διαπίστωση ότι η πλειοψηφία του κόσμου στα σεξουαλικά ζητήματα είχει πλήρη άγνοια, με αποτέλεσμα τη στέρηση της ίδιας της απόλαυσης του έρωτα.

Παρά τα εμπόδια συνέχισε την έρευνα, αυτή τη φορά με συνεντεύξεις γυναικών και ολοκλήρωσε το δεύτερο βιβλίο του "Η σεξουαλική ζωή των γυναικών", το 1953, με τα ποσοστά ομοφυλοφυλίας και τις προγαμιαίες σχέσεις να φθάνουν στο 50% του γυναικείου πληθυσμού.

Ο Κίνσεϊ θα μπει στο στόχαστρο της επιτροπής Μακάρθι και θα πεθάνει στην αφάνεια τρία χρόνια μετά αλλά αυτή η έρευνα είναι μία δικαίωσή του. 


Πηγή: news274.gr