Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Βρες τον πρωθυπουργό

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αποκάλυψε ότι Έλληνας πρωθυπουργός του είχε πει ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα. Αντεγκλήσεις για το σε ποιον ανήκει η φράση. Διάψευση από συνεργάτες των Παπανδρέου και Σημίτη. Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού κάνουν λόγο κύκλοι του Κώστα Καραμανλή.




Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση που φέρεται να έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ανέφερε ότι όταν παλιότερα είχε θέσει τη θέμα της επικείμενης οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας σε Έλληνα πρωθυπουργό, εκείνος ήταν αφοπλιστικός.

"Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα" ήταν η απάντησε, σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομάσει το όνομα του Έλληνα πολιτικού, φοβούμενος αντιδράσεις, οι οποίες φυσικά δεν αποφεύχθησαν.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, έχει ξεκινήσει η αναζήτηση του προσώπου που είπε αυτή τη φράση, ενώ ήδη υπάρχουν διαψεύσεις από συνεργάτες νυν και πρώην πρωθυπουργών.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου, εκτιμούν πως ο κύριος Γιούνκερ δεν αναφερόταν στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς έκανε λόγο για πρώην και όχι για νυν πρωθυπουργό.

Επίσης όπως μετέδωσε το Mega, συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, διέψευσαν ότι πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό, αφού όπως ήταν ο κ. Γιούνκερ αναφερόταν στη διετία 2007-2008 και όχι στο 2004 ή πριν.

Την άμεση αντίδραση στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή προκάλεσε η τοποθέτηση που φέρεται έχει κάνει - όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 - στην Ουάσιγκτον, ο Υπουργός των Οικονομικων Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός που, όπως αποκάλυψε ο κ. Γιούνκερ, του είπε ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα, ήταν ο κ. Καραμανλής.

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διέψευδαν κατηγορηματικά αυτή την τοποθέτηση.

"Φυσικά ο κ. Καραμανλής ουδέποτε χρησιμοποίησε τέτοιους χαρακτηρισμούς και όσοι του αποδίδουν τέτοια λόγια ένα μόνο στόχο έχουν: Τον αποπροσανατολισμό", τόνιζαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ερωτηθείς σχετικά είπε: "Νομίζω πως είναι απολύτως σαφές ακόμη και χωρίς τη λέξη πρώην, ότι ο κ. Γιούνκερ δεν αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό. Και όλοι νομίζω μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται".


Πηγή:www.news247.gr