Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Τα Θεία σώζουν ζωές

Νέα βρετανική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι θρησκόληπτοι ασθενείς έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης μετά την υποβολή τους σε κάποια σοβαρή χειρουργική επέμβαση, ενώ όσοι άθεοι συμμετείχαν στην έρευνα έφυγαν από τη ζωή αμέσως μετά το εξιτήριο από νοσοκομείο.




Νέα βρετανική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι θρησκόληπτοι ασθενείς έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης μετά την υποβολή τους σε κάποια σοβαρή χειρουργική επέμβαση, αποδεικνύοντας ότι τα Θεία σώζουν ζωές.
Η έρευνα διεξήχθη σε 179 ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από το 2004 έως το 2007 και απέδειξε ότι όσοι ασθενείς είχαν στενούς δεσμούς με την εκκλησία, σώθηκαν από ασθένειες ή επιβίωσαν μετά από δύσκολες θεραπείες.
Οι ασθενείς ερωτήθηκαν πριν από τη μεταμόσχευση για τα θρησκευτικά τους πιστεύω και διαπιστώθηκε πως τρία χρόνια μετά την επέμβαση, περίπου το 20% των άθεων ασθενών είχαν φύγει από τη ζωή.
«Οι ασθενείς με έντονη θρησκευτική πίστη και σχέση με τον Θεό παρουσίασαν μεγαλύτερες ικανότητες επιβίωσης απ΄ ό,τι ασθενείς με χαμηλή ή καθόλου θρησκευτικότητα», επισήμανε ο επικεφαλής της μελέτης, δρα Φράνκο Μποναγκουίντι.
Σημείωσε ακόμα πως δεν έπαιζε κανένα ρόλο το θρησκευτικό δόγμα που πρέσβευε κάθε ασθενής, αλλά η προσωπική σχέση που θεωρούσε ότι είχε με το Θεό στον οποίο πίστευε.
Έχει διαπιστωθεί ότι κατά την προσευχή παράγονται ενδορφίνες, γνωστές και ως ορμόνες της ευτυχίας που μπλοκάρουν το αίσθημα του πόνου, δίνοντας τη θέση τους, αν όχι σε εκείνο της ευχαρίστησης, σε εκείνο της ηρεμίας και της στωικότητας.
Τον περασμένο μήνα, ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Πεν Στέιτ διαπίστωσαν πως όταν κάποιος άνθρωπος χάνει την πίστη του στον Θεό, τότε αυτομάτως αυξάνονται οι πιθανότητες να αρχίσει τις καταχρήσεις, όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα, ενώ επίσης γίνεται πιο αρνητικός και αγχώνεται ευκολότερα.

Πηγή: www.news247.gr