Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Σε δύο μέρη η κινηματογραφική μεταφορά του τελευταίου βιβλίου της Ρόουλινγκ,
«
Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» (Harry Potter and the Deathly Hallows)
Σκηνοθετεί για 3η φορά ο 
ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΓΕΪΤΣ.





Η Warner Bros. Ρictures ανακοίνωσε ότι η κινηματογραφική μεταφορά του τελευταίου βιβλίου της Τζ. Κ Ρόουλινγκ, «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» θα βγει στις αίθουσες σε δυο μέρη.





Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι οΝτέιβιντ Γέιτς, σκηνοθέτης και του περσινού μπλοκμπάστερ, «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα». Αυτή την περίοδο ο Γέιτς εργάζεται στην επόμενη ταινία του franchise, «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ» και θα γίνει, έτσι, ο πρώτος σκηνοθέτης που θα σκηνοθετήσει περισσότερες απόδύο ταινίες της σειράς ταινιών του Χάρι Πότερ. Επίσης, οΝτέιβιντ Χέιμαν, ο άνθρωπος που έφερε το project στην Warner Bros. το 1997, θα είναι παραγωγός και στο έβδομο φιλμ, όπως και στα προηγούμενα έξι. Παραγωγός θα είναι, ακόμη, ο Ντέιβιντ Μπάρον, ενώ την προσαρμογή του σεναρίου θα αναλάβει ο Στιβ Κλοβς.


«Πριν από μία δεκαετία περίπου, δώσαμε μια υπόσχεση στην Ρόουλινγκ, να μείνουμε πιστοί στο πνεύμα των βιβλίων της. «Οι Κλήροι του Θανάτου» είναι τόσο πλούσιοι, η ιστορία τόσο γεμάτη και αυτά που αποκαλύπτονται τόσα πολλά, ώστε μετά από πολλές συζητήσεις μαζί της, αποφασίσαμε ότι χρειάζονται δυο μέρη για να αποδώσουν καλύτερα το τελευταίο βιβλίο της σειράς», δήλωσε ο Ντέιβιντ Χέιμαν. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Ντέιβιντ Γέιτς θα είναι ο σκηνοθέτης των «Κλήρων του Θανάτου». Μας εμπνέει όλους μας με το πάθος του για τον κόσμο και τους χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει η Τζο (Ρόουλινγκ). Είμαι πεπεισμένος ότι θα οδηγήσει το εξαιρετικό καστ και συνεργείο μας - πολλοί από τους οποίους είναι μαζί μας από την πρώτη μέρα - σε ένα αξέχαστο φινάλε».


Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γέιτς πρόσθεσε ότι, «Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με μια αξιοθαύμαστη ομάδα, τόσο στο «Τάγμα του Φοίνικα», όσο και στον «Ημίαιμο Πρίγκιψ». Τα βιβλία της Ρόουλινγκ αποτελούν έναν υπέροχο κόσμο να δουλεύεις, να αποτελείς μέρος, να δημιουργείς. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συνεχίζω να μεταφέρω τον εξωπραγματικό κόσμο της Τζο στη μεγάλη οθόνη και να είμαι ο σκηνοθέτης που θα ολοκληρώσει αυτό το απολαυστικό ταξίδι».

Το πρώτο μέρος της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2010, με το δεύτερο μέρος να ακολουθεί το καλοκαίρι του 2011.



Οι δυο ταινίες από το έβδομο βιβλίο της Τζ. Κ Ρόουλινγκ «Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» θα διανεμηθούν στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Village Films.


Πηγή: www.myfilm.gr