Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τρομοκρατία Μπαράζ παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων σε εταιρείες ταχυμεταφορών



Έκρηξη σημειώθηκε στην εταιρεία ταχυμεταφορών Swift Mail, στην οδό Αστυδάμαντος στο Παγκράτι σήμερα το μεσημέρι. Η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο φάκελο, που σύμφωνα με πληροφορίες είχει προορισμό την πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι. Από την έκρηξη τραυματίστηκε στα δάχτυλα η υπάλληλος που παρέλαβε το φάκελο η οποία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.


Παρόμοιος φάκελος εντοπίστηκε λίγο αργότερα και σε υποκατάστημα της εταιρείας ταχυμεταφορών της ACS, στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι
η οποία εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη και είχε ως προορισμό την Ολλανδική πρεσβεία.

Λίγο αργότερα και μετά από την κινητοποίηση της αστυνομίας εντοπίστηκαν στην οδό Ριζάρη δύο ύποπτοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, έφεραν πάνω τους πιστόλια και κρατούσαν φάκελο αντίστοιχο με αυτούς στις εταιρείες ταχυμεταφορών.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν, όπως και οι δύο γυναίκες που τους συνόδευαν, ενώ προκλήθηκε και δεύτερη ελεγχόμενη έκρηξη στο φάκελο που κατασχέθηκε και τον οποίο έφερεαν πάνω τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εξ αυτών καταζητείτο για συμμετοχή στους «Πυρήνες Φωτιάς» ενώ ο έτερος ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αγωστο ωστόσο παραμένει ποιος παρέδωσε τον παγιδευμένο φάκελο που σύμφωνα με τις πληροφορίες επρόκειτο να παραδοθεί στην πρεσβεία του Μεξικού.

Υπό εξέταση βρίσκονται τα στοιχεία που έδωσε ο άγνωστος αποστολέας του φακέλου - βόμβα.

Η αστυνομία αναμένεται να λάβει καταθέσεις και να εξετάσει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου.

Αναφορικά με τον παγιδευμένο φάκελο που τραυμάτισε την υπάλληλο στο Παγκράτι, οι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι σχετίζεται με το θάνατο αναρχικού στο Μεξικό, ο οποίος σκοτώθηκε  πριν από λίγες μέρες σε συμπλοκή με αστυνομικούς.

Η υπόθεση ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.





Πηγή:  TO BHMA