Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλος νικητής των εκλογών το ΚΚΕ



Φανερά ικανοποιημένη αλλά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις και θριαμβολογίες, εμφανίστηκε η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η Α. Παπαρήγα κάλεσε όλους όσοι δεν ψήφισαν το ΚΚΕ να το πράξουν στο δεύτερο γύρο ενώ είπε πως όπου δεν υπάρχει υποψήφιος του κόμματος, οι ψηφοφόροι να καταδικάσουν τα δύο κόμματα.



Ικανοποιημένη εμφανίστηκε σε γενικές γραμμές η Α. Παπαρήγα με το ποσοστό του κόμματος να φτάνει πανελλαδικά το 12%.

Η ΓΓ του ΚΚΕ υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε τίποτα από το μήνυμα που έλαβε, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου.

Παράλληλα σημείωσε πως και ο αντιμνημονιακός χαρακτήρας της ΝΔ δεν είναι αληθινός, "είναι κάλπικος" ενώ κάλεσε τον λαό να περάσει στην αντεπίθεση για να διαμορφώσει συνολική αντίδραση και ριζική αλλαγή στο συσχετισμό των δυνάμεων.

Επίσης δήλωσε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα ενώ αναφερόμενη στο δεύτερο γύρο κάλεσε τους πολίτες να υποστηρίξουν τους υποψηφίους του ΚΚΕ και όπου δεν υπάρχουν αυτοί, όπου δηλαδή δεν έχουν περάσει, η κ. Παπαρήγα είπε επί λέξη:

"Τους καλούμε να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα  και να διευρύνουν την αντίδραση" ενώ υποστήριξε πως γνωρίζει τα ελαττώματα που έχει το κόμμα της και τα πολεμάει. 

Αναφερόμενη σε όσους επέλεξαν την αποχή γιατί ήταν οργισμένοι, η ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι πρέπει να ξανασκεφθούν την επιλογή τους και να μετατρέψουν την οργή τους σε ενεργητική στάση μέσα στο κίνημα.

Πηγή: www.news247.gr