Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Ίσως έφτασε η ώρα για την μεγάλη Αριστερά

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Την ώρα που γράφω τα παρακάτω τα αποτελέσματα δεν έχουν οριστικοποιηθεί αλλά έχουν δώσει ήδη το υλικό για κάποια πρώτα συμπεράσματα.


Ο νικητής των εκλογών της 7/11/2010 ήταν φυσικά η μεγάλη αποχή η οποία σύμφωνα και με την πολιτική διάσταση που έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες, σημαίνει καταδίκη του δικομματισμού μια και οι απέχοντες δεν προσέτρεξαν στην Ν.Δ για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους.


Η ερμηνεία είναι ευανάγνωστη και δείχνει ότι πολλοί συμπατριώτες μας χρεώνουν την σημερινή τραγική κατάσταση της πατρίδας μας και στους δύο.

Προσωπικά θεωρώ ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης του μέχρι τώρα πολιτικού σκηνικού η οποία σίγουρα θα φέρει και μεγάλες αλλαγές στο άμεσο μέλλον.

Είδαμε λοιπόν τον Πρωθυπουργό στο διάγγελμα του να αντιπαρέρχεται με ελαφρά πηδηματάκια (που λέει και ο λαός) τα εκβιαστικά διλλήματα που ο ίδιος έθεσε προεκλογικά και να μας υπόσχεται την ίδια αντιλαϊκή πολιτική για το καλό μας!!!!!!.

Οι βρυχηθμοί των προηγούμενων ημερών έγιναν απλά χασμουρητά και φαίνεται καθαρά ότι οι ΔουΝουΤάδες του τράβηξαν το αυτί για το θέμα των πρόωρων εκλογών γιατί δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την αποπληρωμή των οφειλομένων προς αυτούς.

Τον άκουσα και πραγματικά άρχισαν να αναρωτιέμαι μήπως η διακαναλική του συνέντευξη αλλά και οι μετέπειτα δηλώσεις του κ. Ραγκούση (για επισφράγιση της κυβερνητικής πολιτικής μέσω των εκλογών αυτών) ήταν αποκύημα της φαντασίας όλων μας και δεν έχουν συμβεί ποτέ!... καμιά αναφορά, ουδείς λόγος από τον κ. Παπανδρέου αφήνοντας μας την αίσθηση ότι μόλις ανακάλυψε ότι τελικά είχαμε αυτοδιοικητικές εκλογές!!!

Βέβαια όλη αυτή η προεκλογική εκβιαστική μεθοδολογία έγινε εκ του πονηρού με σκοπό να συσπειρώσει και να επαναφέρει στο μαντρί την πληττόμενη και δυσαρεστημένη βάση του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται ότι εν μέρει το αποτέλεσμα τους δικαίωσε και δεν υπέστησαν ακόμη πιο μεγάλη ήττα!!!

Για την ΝΔ δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα μια και φαίνεται καθαρά ότι δεν εισπράττει αυτή την διογκούμενη δυσαρέσκεια αλλά αντιθέτως πληρώνει το δικό της μεγάλο μερίδιο ευθύνης ως κυβέρνηση αλλά και ως στείρας αντιπολίτευση για τα πεπραγμένα των τελευταίων 30 χρόνων.

Ο δρόμος για αυτήν φαντάζει μακρύς και φαίνεται ότι οι επερχόμενες πολιτικές ανακατατάξεις θα αλλάξουν ριζικά την πολιτική της ταυτότητα και κατεύθυνση και ίσως και την συνοχή της!!!

Ήδη αυτή η συνοχή θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως από την κ. Μπακογιάννη και το υπό ίδρυση κόμμα της!!!

Πάμε τώρα στον πραγματικό κομματικό νικητή αυτών των εκλογών που φαίνεται μέχρι την στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο ότι είναι το Κ.Κ.Ε το οποίο έχοντας καθαρά αντιμνημονιακό αλλά και αυτοδιοικητικό λόγο έπεισε πολλούς Έλληνες ανεβάζοντας εντυπωσιακά τα ποσοστά του!!!

Μάλιστα σε ένα τηλεοπτικό πάνελ είδα και άκουσα την προσέγγιση που επεχείρησε ο κ. Στρατούλης (του Συνασπισμού) προς την κ. Λιάνα Κανέλλη (του Κ.Κ.Ε) δίνοντας της κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για την εκλογική επιτυχία του κόμματος της και μετά λέγοντας της ότι ίσως ήρθε η ώρα για την ένωση όλων των αριστερών δυνάμεων!

Θεωρώ ότι αν γίνει κάτι τέτοιο σίγουρα θα δώσει μια άλλη προοπτική στην πολιτική σκηνή της χώρας μας και θα ξεδοντιάσει τον δικομματισμό ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν με ίντριγκες και ύποπτες μεθοδεύσεις βοήθησε στην πολυδιάσπαση της Αριστεράς για να αντλεί προς όφελος του, ψήφους από την μεγάλη δεξαμενή των μελών της!!!