Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Εικόνες - φόβητρο πάνω στα τσιγάρα

Νέα μηνύματα προειδοποίησης θα τυπωθούν στα πακέτα των τσιγάρων στις ΗΠΑ για να προειδοποιούνται ακόμα πιο έντονα οι καπνιστές για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία τους το κάπνισμα, ανακοινώθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η Υπηρεσία, που έχει λάβει υπόψη της τη γνώμη της κοινωνίας, θα επιλέξει "εννέα νέα μηνύματα προειδοποίησης, πιο μεγάλα, σε λέξεις και γράμματα, πιο ορατά που θα συνοδεύονται από έγχρωμες εικόνες που θα δείχνουν πολύ έντονα τις κακές επιδράσεις του καπνού στην υγεία", ανέφερε η FDA.


Σήμερα οι σχετικές προειδοποιήσεις κατά του καπνίσματος που υπάρχουν στα πακέτα των τσιγάρων στις ΗΠΑ έχουν τυπωθεί με πολύ μικρούς χαρακτήρες που δεν είναι εύκολα ορατοί και συνήθως βρίσκονται σε μια μόνο πλευρά του πακέτου.


Τώρα τα νέα μηνύματα θα έχουν πολύ μεγάλα γράμματα και θα βρίσκονται σε όλες τις πλευρές των πακέτων, ανέφερε η Υπηρεσία που υπενθύμισε επίσης ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ χάνουν τη ζωή τους 443 χιλιάδες πολίτες από τις συνέπειες που έχει το κάπνισμα στην υγεία τους. 




   










Πηγή: www.nooz.gr