Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Το ΙΚΑ Ελευσίνας «ακροβατεί» στο κενό

Ερώτηση του Φ.Κουβέλη προς τον Α. Λοβέρδο στη Βουλή

Οριακή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ Ελευσίνας. Εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι επισκέπτονται καθημερινά τα ιατρεία, ταλαιπωρούνται λόγω των μεγάλων ελλείψεων στο διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


Ειδικότερα, το ΙΚΑ Ελευσίνας λειτουργεί σήμερα χωρίς πνευμονολόγο, ενδοκρινολόγο, οφθαλμίατρο και γυναικολόγο. Αναμένεται επίσης να δημιουργηθούν κενά και σε άλλες ειδικότητες όπως παθολόγο, μαιευτήρα, οδοντίατρο και παιδίατρο, μόλις λήξουν οι συμβάσεις του ιατρικού προσωπικού.

Όσον αφορά στο διοικητικό προσωπικό, οι ελλείψεις ανέρχονται στο 50%.

Σήμερα στο ΙΚΑ Ελευσίνας απασχολούνται γύρω στα 40 άτομα, ενώ απαιτούνται 75, ενώ τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται και με τη συνταξιοδότηση των υπαλλήλων. Μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 15 άτομα και δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί.

Μεγάλα είναι, όμως, και τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν καθώς τα ιατρεία είναι μικρά, και το κτίριο αν και είναι διώροφο, δεν διαθέτει ανελκυστήρα, ούτε ειδικές ράμπες για να εξυπηρετεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Με βάση την κατάσταση που επικρατεί ο Φώτης Κουβέλης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργείο Υγείας για το τι προτίθεται να κάνει τόσο για τα κενά στις διάφορες ιατρικές ειδικότητες και στο διοικητικό προσωπικό και τι μέτρα θα λάβει για τα κτιριακά προβλήματα.


Πηγή: www.newsbeast.gr