Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δραματικές ελλείψεις στο ΕΣΥ


Επιδείνωση της κατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, θα λιγοστέψουν.

Από το τέλος του μήνα 80 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, θα "κλείσουν", καθώς λήγουν οι συμβάσεις όσων είχαν προσληφθεί προκειμένου να λειτουργήσουν.

Από τα 150 κλειστά κρεβάτια που ήταν σε όλη τη χώρα, λειτούργησαν τον τελευταίο χρόνο τα συγκεκριμένα 80, χάρη στις προσλήψεις συμβασιούχων.

Τη δραματική κατάσταση έλλειψης κρεβατιών εντατικής θεραπείας, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας Απόστολος Αρμαγανίδης, ενόψει του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εντατικής Θεραπείας, που θα γίνει από 5 έως 7 Νοεμβρίου.

Ο κ. Αρμαγανίδης αναφέρθηκε στο παράλογο, όπως είπε, σύστημα εφημεριών και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, αν είναι δυνατόν τέσσερις γιατροί να μπορούν να κάνουν μόνο πέντε εφημερίες το μήνα, με βάση το νέο πλαφόν και μια μονάδα εντατικής θεραπείας να μένει ακάλυπτη ακόμη και για 20 μέρες.

Σημείωσε ακόμα, ότι εξακολουθούν να παραμένουν 70 θέσεις κενές και επισήμανε ότι ελάχιστοι γιατροί εκφράζουν πλέον ενδιαφέρον να ακολουθήσουν την ειδικότητα που θα τους επιτρέψει να εργαστούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.


Πηγή: news274.gr