Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

H γκάφα του Μαραθωνίου: "Don't visit Greece"

Ο 28ος Μαραθώνιος αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως διαφήμιση για την Ελλάδα, αλλά μία παράβλεψη των υπευθύνων έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιον να αποτρέψει τους επισκέπτες να έρθουν στην πατρίδα μας.

Το επίσημο site του Μαραθωνίου είναι το athensclassicmarathon.gr όπου εκεί μπορεί ο καθένας να βρει πληροφορίες για τον αγώνα και τη ιστορία του. 

Οι υπέυθυνοι δεν χρησιμοποίησαν και το athensclassicmarathon.com το οποίο θα ήταν η πρώτη σκέψη κάποιου ξένου που θα ήθελε να μάθει πληροφορίες και έτσι ένας Έλληνας blogger βρήκε την ευκαιρία να αξιοποιήσει τη διεύθυνση και να γράψει το... πόνημα του.

Σε αυτό προτρέπει τους τουρίστες να μην επισκεφτούν την Ελλάδα διότι βρίσκεται υπό καθεστώς δικτατορίας και ζητάει να βοηθήσουν οι ξένοι ώστε να βγούμε από αυτή την κατάσταση και να ξαναέρθει η δημοκρατία στη χώρα.

Κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα του κειμένου:"Θα αναρωτιέστε ποιος έχει την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας μας; Κανείς. Στην Ελλάδα κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την χρεοκοπία. Κανείς δεν έχει κατηγορηθεί, κανείς δεν έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Κανείς. 

Σας είναι δύσκολο να το πιστέψετε; Διαβάστε εφημερίδες, δείτε τηλεόραση και θα καταλάβετε ότι η χρεοκοπία της χώρας μας παραμένει ‘ορφανή’.Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε την δημοκρατία (και τον μαραθώνιο) έχει δικτατορία. 

Και όπως ακριβώς κάναμε κατά τη διάρκεια της επταετία 1967-1974, αυτό κάνουμε και τώρα: Σας ζητάμε να μην έρθετε στην Ελλάδα, μην επισκεφτείτε την Ελλάδα μέχρι να πέσει η δικτατορία, βοηθείστε μας να απελευθερωθούμε. Δεν χρειαζόμαστε τα λεφτά σας, πρώτα από όλα χρειαζόμαστε δημοκρατία. Σας ζητάμε να βοηθήσετε την Ελλάδα να γίνει και πάλι δημοκρατική χώρα.

"Το μόνο καλό από αυτή την ιστορία είναι ότι ο blogger έχει κάνει παραπομπή, στην αρχή της ιστοσελίδας, στο κανονικό sιte του Μαραθωνίου.


Πηγή: www.newsit.gr