Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

H Τουρκία έκλεισε το Youtube

Τρεις ημέρες μόνο κράτησε η "ελευθερία" πρόσβασης του YouTube στην Τουρκία.

Με νέα απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, η γνωστή διαδικτυακή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έκλεισε και πάλι για τους χρήστες στην Τουρκία.

H πρόσβαση στο Υοutube ήταν απαγορευμένη επί 2,5 χρόνια κατόπιν βούλησης της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτή τη φορά όμως έκλεισε με τη βούληση της αντιπολίτευσης.


Το 11ο τμήμα του Ειρηνοδικείου της Άγκυρας έκανε δεκτή την προσφυγή του πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Ντενίζ Μπαϊκάλ, με βάση την οποία ζητούσε την απαγόρευση πρόσβασης και πάλι στο Youtube. Ο λόγος ήταν ότι στο Youtube προβαλλόταν το βίντεο, το οποίο στάθηκε η αφορμή να απομακρυνθεί από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος τον περασμένο Μάιο. Το επίμαχο βίντεο έδειχνε τον ίδιο και μία βουλευτή του κόμματός του σε ερωτικές περιπτύξεις.


Έτσι, το τουρκικό δικαστήριο έδωσε την εντολή στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας να απαγορεύσει και πάλι την πρόσβαση στο Youtube.


Ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, σχολιάζοντας τη νέα απόφαση, είπε ότι "η Τουρκία δεν θα έπρεπε να κατατάσσεται στις χώρες που εφαρμόζουν τέτοιου είδους απαγορεύσεις".


Πηγή: www.newsit.gr