Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Δεν συμπεριλήφθηκε η οδοντιατρική περίθαλψη στις συμβάσεις των ταμείων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος δηλώνει ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός, ότι στις συμβάσεις των ταμείων με τον νέο φορέα υγείας τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχει συμπεριληφθεί οδοντιατρική περίθαλψη για τους ασφαλισμένους.




Η επίσημη ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου αναφέρει τα εξής:
Με αφορμή την δημοσίευση του νέου Νόμου «Διαρθρωτικές Αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής εκφράζει την πλήρη αντίθεση του γιατί για άλλη μια φορά φαίνεται ότι η Πολιτεία αδιαφορεί για την Οδοντιατρική. Παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων παραγόντων, δεν προβλέφθηκε η δημιουργία Οδοντιατρικής Διεύθυνσης στο νεοσύστατο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο πρόεδρος του Ο.Σ.Α. κ. Αθαν. Υφαντής χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός να μην υπάρχει οδοντιατρική περίθαλψη για τους ασφαλισμένους των ταμείων την στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε επίπεδο στοματικής υγείας.
Η μόνη λύση είναι η σύναψη ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων και η αναπροσαρμογή του τιμολογίου των βασικών οδοντιατρικών πράξεων.
Οι Οδοντίατροι θα αξιολογήσουν τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του νόμου και θα αποφασίσουν την αντίδραση τους με δυναμικό τρόπο, κατέληξε ο κ. Υφαντής.






Πηγή: www.iatrikostypos.com