Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Συνδικαλιστές της ΔΕΗ με αποζημιώσεις για εκτός έδρας 65.000 ευρώ το χρόνο

Ένα έγγραφο ντοκουμέντο (κλικ στην φωτό) που πρόκειται να προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων στους κόλπους των εργαζομένων της ΔΕΗ αλλά και την τοπικής κοινωνίας, παρουσιάζει σήμερα Δευτέρα 18/04 κατ’ αποκλειστικότητα το kozan.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς βλέποντας το διπλανό έγγραφο με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου,έχουν προγραμματιστεί αποζημιώσεις μετακινήσεων εκτός έδρας στους μισθωτούς που λαμβάνουν μέρος στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. των ασφαλιστικών φορέων του ΤΑΥΤΕΚΩ και της Διοικητικής Επιτροπής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, για τα χρονικά διαστήματα από 01/10/2008 εως και 31/12/2010, ποσά που αγγίζουν στην τριετία τα 130.000 ευρώ για κάποιον από τα μέλη (στην ανώτερη περίπτωση) και τα 58.933 στην κατώτερη.Τα ονόματα των τεσσάρων μελών συνδικαλιστών της ΔΕΗ από... την περιοχή μας, δεν εμφανίζονται στο συγκεκριμένο έγγραφο έπειτα από δική μας παρέμβαση, αφού το ζητούμενο δεν είναι η "ΣΤΑΎΡΩΣΗ" των συγκεκριμένων κυρίων (που θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτελούσαν νόμιμα τα καθήκοντά τους και δικαιούνταν βάσει καταστατικού τα δεδουλευμένα τους), αλλά η ομολογουμένως κατακριτέα συνδικαλιστική πρακτική να επιλέγονται για τα συγκεκριμένα πόστα στελέχη από την επαρχία, καταβάλλοντάς τους παράλληλα ως αποζημιώσεις για εκτός έδρας ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ.

Σε μια εποχή πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και ισχνών αγελάδων, είναι αδιανόητο - και συνάμα προκλητικό για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους της ΔΕΗ (και όχι μόνο) - να υφίστανται αποζημιώσεις για εκτός έδρας τέτοιων υπέρογκων ποσών, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι δικαιούνται νομίμως τις επίμαχες αποζημιώσεις.

Όπως γράφει το capital σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει το kozan.gr, η ΔΕΗ μπορεί να καταβάλλει αρχικά στους συνδικαλιστές τα χρήματα βάσει της σχετικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ωστόσο στη συνέχεια απευθύνεται στους ασφαλιστικούς φορείς, εν προκειμένω στο ΤΑΥΤΕΚΩ και το ΙΚΑ ΕΤΑΜ και ζητεί την είσπραξή τους. Δηλαδή το ποσό επιβαρύνει τελικά όχι τη ΔΕΗ αλλά τους δύο ασφαλιστικούς φορείς, οι οποίοι πληρώνουν για τα εκτός έδρας τεσσάρων μελών του Δ.Σ. τους ποσό 365 χιλιάδων ευρώ στην τριετία.Πηγή: apneagr.blogspot.com