Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Στη Βουλγαρία «μετανάστευσαν» 800 ελληνικές επιχειρήσεις

Στη Βουλγαρία «μετανάστευσαν» περίπου 800 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, ο αριθμός αναμένεται ότι θα αυξηθεί, αναφέρει το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων "Sofia News Agency", επικαλούμενο ρεπορτάζ του βουλγαρικού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού bTV.

Η οικονομική κρίση ώθησε αρκετούς επιχειρηματίες στο να αναζητήσουν διέξοδο στη γειτονική χώρα. Μέχρι τα τέλη του έτους μάλιστα, αναφέρει το ρεπορτάζ, αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση των εταιρειών από την Ελλάδα, που θα συσταθούν στη Βουλγαρία, ενώ σε ανάλογες κινήσεις αναμένεται ότι θα προχωρήσουν και σε εταιρείες ρουμανικής ιδιοκτησίας.

 Πέραν της οικονομικής κρίσης και του προνομιακού φορολογικού καθεστώτος στη Βουλγαρία, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί βρήκαν ιδιαίτερα ελκυστικό το φθηνό εργατικό δυναμικό, τις ικανοποιητικές τιμές σε ακίνητα, ενοικιάσεις και υπηρεσίες μεταφοράς, αλλά και την μακροοικονομική σταθερότητα της Βουλγαρίας.

Παρότι ορισμένες εταιρείες που έχουν εγγραφεί στα μητρώα της Βουλγαρίας συστάθηκαν μόνο για την αγορά ακίνητης περιουσίας ή αυτοκινήτων, ένα μέρος από αυτές τις επιχειρήσεις δραστηριοποιείται ενεργά.

Με βάση τα στοιχεία του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία, οι ελληνικές επιχειρήσεις απασχολούν περίπου 82.000 εργαζόμενους.




Πηγή: www.newscode.gr