Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

8η πανελλήνια λαμπαδηδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία


Τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας έχει ως στόχο η 8η πανελλήνια λαμπαδηδρομία για την αιμοδοσία... που είχε ως σταθμό της και τα Χανιά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών Χρήστος Πρωτόπαπας , " η χώρα μας χρειάζεται προσπάθεια προκειμένου να σταματήσουμε τις εισαγωγές αίματος από το εξωτερικό."

Ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε επίσης, ότι η παρουσία του στην Κρήτη "έχει να κάνει με τη συνεργασία και την επιβεβαίωση όλων αυτών των μηνυμάτων που είχαμε δεχτεί στην Ομοσπονδία για το μεγάλο έργο που επιτελούν όλοι οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών του Ηρακλείου και των Χανίων".

Η λαμπαδηδρομία από το κέντρο των Χανίων βρέθηκε το πρωί στο μνημείο Πολέντα, όπως ονομάζεται ο χώρος που έχει δημιουργηθεί για τα θύματα της ασφάλτου στα Χανιά και το μεσημέρι κατέληξε στις Βουκολιες.

Το απόγευμα θα βρίσκεται στο δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Και φέτος τη λαμπαδηδρομία στα Χανιά τη διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών "Αγ. Ιωάννης".

" Συναντιόμαστε για 4η χρονιά στη σεμνή τελετή έναρξης της 8ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας. Η εκδήλωσή μας έχει ως στόχο την καλύτερη προβολή της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας", ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Δέσποινα Ροδουσάκη. Ακόμα υπογράμμισε, ότι " το σύνθημα μας είναι κάθε σπίτι και ένας Εθελοντής Αιμοδότης. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έρθει η μέρα που τα Χανιά, και η χώρα μας γενικότερα θα είναι αυτάρκης σε αίμα".

Η λαμπαδηδρομία θα καταλήξει στις 17 Σεπτεμβρίου στα Σέρβια της Κοζάνης, όπου θα ξεκινήσει η 24η Αμφικτιονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.


Πηγή: sarotiko.blogspot.com