Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδρούν οι πανεπιστημιακοί στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την παιδεία

Την αντίθεσή τους σε όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια, σε ομιλία του στους Δελφούς, και για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων.

Αναφερόμενος σε ορισμένα ιδρύματα, ο κ. Παπανδρέου είχε περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, λέγοντας «τα κακώς κείμενα των Ιδρυμάτων».

«Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα» σημειώνεται στην ανακοίνωση «για τα όσα απαξιωτικά, ισοπεδωτικά, συκοφαντικά και κακόγουστα αναφέρθηκαν από τον Πρωθυπουργό για τα ΑΕΙ. Αυτή μας την θέση μάλιστα κάναμε σαφή και κατά την παρέμβαση μας στην ίδια εκδήλωση».

Οι καθηγητές καλούν την ηγεσία της χώρας «να ενσκήψει με φροντίδα και σοβαρότητα στα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης και να μην αποδέχεται αβασάνιστα τις όποιες υποδείξεις ανεύθυνων, φανερών ή μη, συμβούλων».

Στην ανακοίνωσή τους μάλιστα, επισημαίνεται ότι: «Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους τα πανεπιστήμιά μας σήμερα διαθέτουν το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Οι Πανεπιστημιακοί πάντως, στηρίζουν την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης των ΑΕΙ και έχουν ήδη ανοίξει ουσιαστικό διάλογο, ενώ έχουν καταθέσει προτάσεις, όπως έγινε στο Διεθνές Συνέδριο τον Απρίλιο 2010 με θέμα: «Το Πανεπιστήμιο στον 21ο αιώνα: Όραμα, Προβλήματα και Προοπτικές».



Πηγή: www.real.gr