Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Φορτίστε το κινητό τηλέφωνο με τις...μπότες σας!


Παρότι θεωρούνται άβολες και από αρκετούς αντιαισθητικές, οι γαλότσες αποτελούν μία από τις εξυπνότερες εφευρέσεις, καθώς αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το κρύο και την υγρασία του χειμώνα.


Πλέον, έχουν άλλη μια χρησιμότητα: η εταιρεία Orange, σε συνεργασία με ερευνητές και κατασκευαστές της GotWind, σχεδίασαν ένα νέο μοντέλο, με ενσωματωμένο φορτιστή κινητού εντός της γαλότσας.


Οι μπότες πρωτοπαρουσιάστηκαν στο φετινό Glastonbury Festival, στο πλαίσιο του οποίου δοκιμάστηκε η αποτελεσματικότητα του νέου προϊόντος. Όπως προέκυψε ο φορτιστής παρείχε τη δυνατότητα μιας επιπλέον ώρας ανοικτού κινητού, υπεραρκετή για να κάνεις αυτό το απαραίτητο τηλεφώνημα στη μητέρα σου και να της πεις οτι είσαι καλά και δεν μπορείς να μιλήσεις πολύ.


Πως λειτουργεί; Η GotWind απαντά πως χρησιμοποιεί το λεγόμενο φαινόμενο «Seebeck» και πως η τεχνολογία του είναι ενσωματωμένη στη σόλα της μπότας. Εντός τη σόλας υπάρχουν οι αποκαλούμενες αυτοτελής θερμοηλεκτρικές μονάδες, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα να μετατρέπεται η θερμοκρασία μεταξύ 2 ημιαγώγιμων υλικών σε ηλεκτρισμό, δημιουργώντας ένα ρεύμα μεταξύ τους.



Πηγή i-reportergr.com