Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής για την περαίωση


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε το Υπουργείο Οικονομικών με πρόσφατη απόφαση του προχώρησε για μια ακόμη φορά σε ρύθμιση για αυτόματο κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των ελευθέρων επαγγελματιών ορίζοντας ελάχιστα ποσά φόρου για κάθε χρόνο.
Ο Κλάδος μας που συνδέεται άμεσα με ένα σημαντικό κομμάτι της Υγείας , αυτό της Στοματικής Υγείας , αντί μέτρων ρύθμισης των προβλημάτων του και αναβάθμισης των όρων οδοντιατρικής περίθαλψης των ταμείων , δέχεται καταιγισμό φοροεισπρακτικών μέτρων, που πλήττουν κυρίως τον ελεύθερο επαγγελματία οδοντίατρο, που βλέπει καθημερινά να συρρικνώνονται τα έσοδά του λόγω της κρίσης.
Επειδή όμως από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα σχετικά σημειώματα, σας παραθέτουμε την σχετική εγκύκλιο (πιέστε εδώ) που περιέχει όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που αφορούν την περαίωση με παραδείγματα, πίνακες και χρήσιμες πληροφορίες.
Θα θέλαμε δε να σας επισημάνουμε, ότι η περαίωση δεν είναι υποχρεωτική και αποτελεί επιλογή του κάθε συναδέλφου αν θα την αποδεχθεί ή όχι .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΣΑ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ                                   ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΟΝΑΙΟΣ


Πηγή: www.dentnews.net