Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Παρανόηση η μείωση των απουσιών

Παρανόηση έχει γίνει με το θέμα της μείωσης των απουσιών στα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας πέρυσι είχε αυξήσει τον αριθμό των απουσιών κατά 30% λόγω της γρίπης Η1Ν1. Φέτος, όμως, που δεν υφίσταται το θέμα των εκατοντάδων απουσιών μαθητών από τα σχολεία τους λόγω της...
... νόσου, το υπουργείο Παιδείας έστειλε νέα εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι οι δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες των μαθητών θα υπολογίζονται με βάση το καθεστώς που ίσχυε πρόπερσι.

Πάντως, προκλήθηκε αναστάτωση στα Λύκεια και τα Γυμνάσια όλης της χώρας, με αποτέλεσμα το θέμα των απουσιών να αποτελεί ένα από τα αιτήματα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη.

Στην Αχαΐα υπό κατάληψη τελούν 30 σχολικά συγκροτήματα, ενώ μεμονωμένες καταλήψεις σημειώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου απέδωσε σε στημένα κέντρα εκτός ΟΛΜΕ τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα της μείωσης των απουσιών και που προκάλεσε την αντίδραση των μαθητών.

Μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης επεσήμανε ότι πολλές φορές οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους, για να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα και επεσήμανε την ανάγκη να επικεντρωθεί η προσπάθεια στο να γίνει το λύκειο απαραίτητο για τις εξετάσεις πανεπιστήμιου, αλλιώς θα είναι κέντρο διερχομένων.

Τόνισε ότι είναι η καλύτερη εποχή για να γίνουν αλλαγές στην Παιδεία, οι οποίες πρέπει να γίνουν με κατανόηση, αλληλεγγύη και σοβαρότητα.


Πηγή: sarotiko.blogspot.com