Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: έτοιμο το θεματικό πάρκο για τα χριστούγεννα «Christmas Magic City»

Το δικό της «Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο», ψυχαγωγικού αλλά και εμπορικού χαρακτήρα και με προοπτική προσέλκυσης επισκεπτών από ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη, αποκτά από φέτος η Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το «Christmas Magic City», το αφιερωμένο στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θεματικό πάρκο 16.000 τ.μ., που θα στηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης από τις 27 Νοεμβρίου 2010 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2011, με κύριο διοργανωτή την εταιρεία Attract Productions και συνδιοργανώτρια τη Helexpo A.E.

Στόχος των διοργανωτών είναι η καθιέρωση της Θεσσαλονίκης σε «Πόλη των Χριστουγέννων» στην ευρύτερη γεωπολιτική της «γειτονιά», με αναμενόμενους επισκέπτες 200.000 στη φετινή πρώτη διοργάνωση και προσδοκίες για αύξησή τους σε 1 εκατομμύριο σε ορίζοντα δεκαετίας με συνακόλουθα έσοδα 4 εκατ. ευρώ και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τόνωση της τουριστικής κίνησης στην πόλη.

Όπως επεσήμανε σχετικά στη «Ν» ο υπεύθυνος του project, στέλεχος της διοργανώτριας εταιρείας Attract Productions, Πέτρος Παλάκας, πρόκειται για την έναρξη μίας μόνιμης συνεργασίας με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες θα λάβουν χώρα στα Περίπτερα 13, 14 και 15 της ΔΕΘ και στους περιβάλλοντες αυτά εξωτερικούς χώρους, μέχρι την πύλη της ΧΑΝΘ.


Πηγή: toblogtonkirion.gr