Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Eν αναμονή της μεγάλης κινητοποίησης στο Παρίσι



Οι πρώτες διαδηλώσεις των εργατικών συνδικάτων κατά το νομοσχεδίου για τις συντάξεις ξεκίνησαν σήμερα σε πλείστες γαλλικές πόλεις, εν αναμονή της πάνδημης παρισινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας το απόγευμα εναντίον των εργασιακών μεταρρυθμίσεων που...αποτελούν την κορωνίδα των μέτρων του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.


Συνολικά 229 συγκεντρώσεις οργανώθηκαν από την ένωση CGT για τη σημερινή ημέρα των κινητοποιήσεων, την Τρίτη από την καλοκαιρινή επάνοδο και των πρώτη που διοργανώνεται Σάββατο.

Τα συνδικάτα, που αναμένουν να συγκεντρωθούν περί τα «δύο με τρία εκατ. διαδηλωτές», ευελπιστούν πως το κίνημά τους θα διευρυνθεί και στον δημόσιο τομέα, πείθοντας και να κατεβούν στον δρόμο και όσους μισθωτούς αμφισβητούν, ή φοβούνται τις κινητοποιήσεις.

Οι πρώτες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρεν, στο Σαν Μπριέκ (δυτικά), στο Σαιντ Ετιέν, στο Κλερμόν-Φεράν και ακόμη στο Αιξ-εν-Προβάνς και στο Καλαί. Στην πρωτεύουσα και στις μεγαλουπόλεις της Γαλλίας (Νάντη, Λίλη, Μασσαλία) οι συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί για τις 15.30, ώρα Ελλάδος.

Τα πρώτα στοιχεία για τη συμμετοχή δεν πρόκειται να γίνουν γνωστά έως αργότερα το απόγευμα.

Τα συνδικάτα φιλοδοξούν να πειθαναγκάσουν την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει για το νομοσχέδιο, που προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας στην απασχόληση από τα 60 στα 62 χρόνια τουλάχιστον. Το νομοσχέδιο πρόκειται να εξετασθεί από τη Γερουσία από τις 5 Οκτωβρίου.


Πηγή: sarotiko.blogspot.com