Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΧΗ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ!!!)

Η αποχή δεν είναι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας, η οποία θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα εάν πήγαινε σε ένα μικρότερο κόμμα, όπως ισχυρίζονται οι πολέμιοί της. Είναι η πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος και όλων των κομμάτων. Κανείς δεν θέλει να καταλάβει ότι ο κόσμος τους σιχαίνεται όλους γιατί έφτιαξαν και διατηρούν ένα σύστημα που:

- Συγκεντρώνει στα χέρια τους όλες τις εξουσίες, προσδίδοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο, ακυρώνοντας την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης (γιατί άραγε;) και όλων των θεσμικών οργάνων (Ενόπλων Δυνάμεων, ΕΛΑΣ, ΛΣ). Επιπλέον κάνοντας χρήση μια κακώς εννοούμενης βουλευτικής ασυλίας, σε συνδυασμό με τους νόμους περί ευθύνης (ανευθυνότητας) υπουργών και χρόνων παραγραφής των όποιων ευθυνών τους (που οι ίδιοι ψηφίζουν), τους θέτει πάνω από το Σύνταγμα. Τώρα αν λάβουμε υπ’ όψιν και την κομματική πειθαρχία που καθιστά τους βουλευτές διακοσμητικά στοιχεία πέριξ του εκάστοτε Πρωθυπουργού, έχουμε ένα θεό αυτοκράτορα. 

- Τους δίνει την τεράστια δυνατότητα να επεμβαίνουν βαθιά στη Δημόσια Διοίκηση την οποία έχουν καταντήσει προσωπικό τσιφλίκι, ευθύνονται απολύτως για την κατάντια της και τώρα προσπαθούν να της φορτώσουν τις ευθύνες για την κατάσταση, στην οποία οι ίδιοι με τις επιλογές τους έφεραν τη χώρα. Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για τον πολίτη παρά μόνο για την προσωπική του ευημερία και πλουτισμό μέσα από τις δυνατότητες που τους δίνει το σύστημα που αυτοί διαμόρφωσαν.

- Τώρα ας μη μιλήσω για τη λαϊκή ετυμηγορία την οποία καθοδηγούν μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια, με τη χρήση μεθόδων ψυχολογικής καθυπόταξης και παραπλάνησης των μαζών (είναι επιστήμη στη Αμερική), αλλά και της αυθαίρετης ερμηνείας των αποτελεσμάτων. Αρκεί να δει κανείς τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, με περίπου 50% αποχή και άλλο 10% λευκά/άκυρα την οποία ερμήνευσαν ως συγκατάθεση του λαού να συνεχίσουν στα ίδια. ’

Για ποια δημοκρατία μιλάμε λοιπόν; 



Ποια είναι η λύση;;; 


άμεση αποκατάσταση της ανεξαρτησίας των θεσμικών οργάνων (Δικαιοσύνη, Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΛΑΣ), κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και ποινική δίωξη σε πολιτικούς για αποφάσεις τους που ζημίωσαν την πατρίδα και το λαό και το αποτέλεσμά τους ήταν εν γνώση τους όταν ελήφθησαν!!!




Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com