Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση του Δουκουδάκη στους καθηγητες της σχολης

Προς κκ. Καθηγητές  της Οδοντιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
Κοινοποίηση: Μέλη ΔΕΠ Οδοντιατρικής, Σύλλογο μελών ΔΕΠ Οδοντιατρικής, Διοικητικό Προσωπικό Οδοντιατρικής Σχολής, ΣΦΟΑ, Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών Οδοντιατρικής.
Κύριοι Συνάδελφοι Καθηγητές,
Έλαβα την επιστολή σας,  με ημερομηνία 19/1/2011, με το αίτημά σας να παραιτηθώ από Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής,  με αφορμή την  ανακοίνωση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ , στο  διαδίκτυο και στις Ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου.
Στην επιστολή σας  αυτή , «απειλητικά»  αναφέρετε ,  ότι αν δεν παραιτηθώ από Πρόεδρος της Σχολής, τότε θα είναι αδύνατη η συμμετοχή σας στα διοικητικά όργανα της Σχολής. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την δυσλειτουργία της Σχολής,  με όλες τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από την απόφασή σας.
Είναι γνωστό, ότι η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ , με σύμφωνη γνώμη των Πρυτανικών Αρχών, συζήτησε τις αναφορές  που σχετίζονται  με εμένα,  στην συνεδρίαση της, που έλαβε χώρα την  13/1/2011. Την 14ην Ιανουαρίου  2011, ημέρα Παρασκευή , κάλεσα τους Καθηγητές και Διευθυντές εργαστηρίων της Οδοντιατρικής Σχολής, για να τους ενημερώσω για τα ίδια γεγονότα που ενημέρωσα και  την Σύγκλητο. Η συνάντηση ορίστηκε για την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011. Την ίδια ημέρα ορίστηκαν αντίστοιχες συναντήσεις με το σύλλογο μελών ΔΕΠ και το ΔΣ του ΣΦΟΑ. Την Παρασκευή 14/1/2011 , επικοινώνησε μαζί μου ο αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Κ. Τσιχλάκης και ο καθηγητής κ Ι. Βρότσος και μου ζήτησαν να συναντηθούμε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011. Η Συνάντηση έγινε στο γραφείο μου στην Οδοντιατρική Σχολή. Οι δύο καθηγητές μου ανακοίνωσαν , ότι έγινε συνάντηση όλων των καθηγητών της Σχολής την Παρασκευή το πρωί, χωρίς να ενημερωθώ καν  και αποφάσισαν να μην προσέρχονται σε συνεδριάσεις των Διοικητικών Οργάνων της Οδοντιατρικής Σχολής,  εάν δεν παραιτηθώ από τη θέση του Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ!!
Τους ανέφερα ότι θεωρώ πως οι καθηγητές έχουν παραπληροφορηθεί και πως μετά την προγραμματισμένη ενημέρωση της Δευτέρας και την παρουσίαση όλων των στοιχείων, που παρουσιάστηκαν και στη Σύγκλητο, θα πεισθούν πλήρως για την αλήθεια και θα διαμορφώσουν μια άλλη άποψη.
Τη Δευτέρα στη συνάντηση προσήλθαν μόνο οι καθηγητές κ. Τσιχλάκης,  Βρότσος και Μανώλης και ο Αν. Καθηγητής κ. Πανόπουλος. Στις 19 Ιανουαρίου 2011 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η ανακοίνωση του κ. Πρύτανη και την ίδια ημέρα οι καθηγητές της Σχολής μου έστειλαν επιστολή στην οποία μου ανέφεραν ότι δεν θα συμμετέχουν στα διοικητικά όργανα της Σχολής,  αν δεν παραιτηθώ από Πρόεδρος της Σχολής!!
Είναι προφανές ότι οι υπογράφοντες καθηγητές, με εξαίρεση αυτούς που ανέφερα, δεν θέλησαν να ενημερωθούν για τα γεγονόταπου συνέβησαν και είχαν λάβει ήδη τις αποφάσεις τους!!  Συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ καθηγητών μπορεί να γίνονται αλλά ποτέ δεν είχε συμβεί να ανακοινώνονται αποφάσεις από ένα συμβούλιο που είναι τελείως άτυπο και μη θεσμοθετημένο.
Η δυσλειτουργία της Σχολής δεν μπορεί να προέλθει από την παρουσία μου, όπως ισχυρίζονται, αλλά από την εσκεμμένη δικιά τους απουσία, η οποία έχει και διοικητικές κυρώσεις. Ανησυχώ γιατί ήδη παρουσιάστηκαν φαινόμενα παρεμπόδισης συμμετοχής μελών ΔΕΠ σε συλλογικά όργανα και ανεβλήθη μια εκλογική διαδικασία. Αναρωτιέμαι εάν η αναστολή των εκλογικών διαδικασιών , αποτελεί τον κύριο λόγο της στάσεως των καθηγητών μαζί με την καθυστέρηση της υποβολής εισηγητικών εκθέσεων που ακόμα και σήμερα εκκρεμούν, παρανόμως.
Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι ο κύριος λόγος της ύπαρξής μας στη Σχολή , είναι η εκπαίδευση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και δεν θα ανεχθώ καμία ενέργεια η οποία θα μειώσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των φοιτητών. Η διοίκηση της Σχολής γίνεται από τα εκλεγμένα σώματα όπως περιγράφει ο νόμος και όχι από  άτυπες και  μη νόμιμες συγκεντρώσεις καθηγητών.
Είναι ιδιαίτερα αντιφατικό  για ακαδημαϊκούς δασκάλους οι οποίοι ήταν παρόντες στη Σχολή την εποχή που εξελίχθηκαν τα γεγονότα, υπέγραψαν την αίτηση μετάκλησής μου, εψήφισαν θετικά στην εκλογή μου αλλά και στις μετέπειτα εκλογές ως αναπληρωτή πρόεδρο, πρόεδρο και αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ και συνεργάστηκαν μαζί μου για πολλά χρόνια να αμφισβητούν την συγκεκριμένη ώρα, υπό καθοδήγηση προφανώς, την προσφορά μου και το δημοκρατικό τρόπο που εκπληρώνω τα καθήκοντά μου.
Αντιλαμβάνομαι τις φιλοδοξίες όλων, αλλά σέβομαι αυτούς που τοποθετούν πάνω από όλα τους εκπαιδευτικούς στόχους της Σχολής και την αξιοπρέπεια των μελών ΔΕΠ, των φοιτητών και των υπαλλήλων που υπηρετούν τον χώρο αυτό. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μειώσει την προσωπικότητα κανενός. Ελπίζω  όλοι να αντιληφθούμε το σκοπό των αλλότριων δυνάμεων και  όλοι ξέρουμε , ποιες είναι αυτές, να παραμείνουμε μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις και σχέδια τροχοπέδης ενός λαμπρού ιδρύματος,  για το οποίο με αγώνες και κόπους δημιούργησαν τα παλαιότερα μέλη ΔΕΠ και φοιτητές, εξελίξαμε εμείς, για να συνεχιστεί η πρόοδος της από τις μελλοντικές γενιές.

Α. Δουκουδάκης 
Καθηγητής
Πρόεδρος Οδοντιατρικής Σχολής
Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ





Πηγή: www.dent.uoa.gr



************************************************************

Σχόλια odontantiodontos
1. Τελικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε...
2. Παραμένει αντιπρύτανης αν καταλάβουμε απ' την υπογραφή του στο τέλος...
3. Το κάθε λογής κομματόσκυλο της Δαπ της Πασπ και των λοιπών τσίρκων  που παίρνουν και θέση ας σκεφτεί πως τον άδειασαν οι καθηγητές που τον στήριζαν και ας μην ελπίζουν σε πολλά...
4. Μπορούν όλοι οι αρμόδιοι να κάτσουν και να βγάλουν μια απόφαση και ανακοίνωση από κοινού....