Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Συνεδριάζει σήμερα για την κατάσταση στην Υεμένη

Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα, με πρωτοβουλία του πρέσβη της Γερμανίας Πίτερ Ουίτινγκ, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση στην Υεμένη, μετέδωσε χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο διπλωματική πήγη.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ένας από τους επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στην αραβική χώρα του Κόλπου, όπου εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιείται βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Σε χθεσινή διαδήλωση, τουλάχιστον 88 άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας Χουνταίντα, όταν αστυνομικοί με πολιτικά επιτέθηκαν με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα ότι παρακολουθούμε την κατάσταση», ανέφερε ένας από τους πρέσβεις στη έδρα του ΟΗΕ.

Η συνεδρίαση αποφασίστηκε καθώς μέλη του κυβερνώντος κόμματος στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένων τριών πρώην υπουργών, συγκρότησαν μια νέα κίνηση που τάχθηκε με το μέρος των διαδηλωτών που απαιτούν την απομάκρυνση από την εξουσία του τωρινού προέδρου της χώρας, Αλί Αμπντουλά Σάλεχ.





Πηγή: sarotiko.blogspot.com